Kaikkien tuotteiden takana on Piia Aaltonen perheineen ja ne syntyvät omalla pienellä kotitilallamme. Piian unelma oli jo nuorena muuttaa kaupungista maalle luonnon keskellä ja tämä on onneksemme toteutunut, sillä vuosituhannen vaihteessa ostimme maata ja rakensimme tilat itsellemme ja eläimillemme. Koko perhe osallistuu eläinten hoitoon ja yrityksen toimintaan, sillä erilaisia hommia riittää karsinan siivouksista lähtien markkinaosastojen rakennukseen ja mallin töihinkin.  

Villaa saamme kainuunharmaslampailtamme ja käyttämämme sulat ovat maatiaiskanojemme ylimääräisiä. Koemme tärkeäksi olla säilyttämässä näitä uhanalaisinakin olleita vanhoja maatiaiskantoja. Vaalimme myös käsityöperinteitä, kuitenkin uutta designia luoden. Ympäröivä luonto on innoittajamme. Tästä syntyvät aikaa kestävät tuotteemme. Eläinten hyvä kohtelu ja olosuhteet ovat meille itsestäänselvä asia. Omia materiaaleja käyttämällä jokainen tuotannon vaihe on tiedossamme.

 

Piikkiöläistä kantaa olevat kanamme kuuluvat Luonnonvarakeskuksen ylläpitämään säilytysohjelmaan. Ne asuvat pienessä vanhan ajan kotikanalassa, jossa niillä on mahdollisuus nukkua orrella, ulkoilla vuoden ympäri, kylpeä hiekassa , hautoa tipuja ja elää kaikin tavoin kanamaista elämää. 

 

Kainuunharmaslampaiden villa on tunnettua pehmeydestään ja jalostuksella myös lisäämme tätä ominaisuutta. Kevättalvella syntyvät karitsat saavat kasvaa kesän yli laitumella, jonka jälkeen heidät keritään. Tästä karitsanvillalangasta neulotut pipomme ovat erittäin pehmoisia. Lankaan jätetään luonnollista lanoliinia, joten tuotteet hylkivät likaa ja vettä.

Tuotannon kasvaessa olemme hakeneet villaa myös muilta lähiseudun lampureilta. Kaikki suomalainen villa ei päädy käyttöön, vaan suuri osa lammastiloista joutuu hävittämään villansa. Me olemme aktiivisesti puuttuneet tähän ongelmaan ja noudamme monilta tiloilta villat ja maksamme lampurille reilun korvauksen työstään.

 

Villat lajitellaan ja puhdistetaan käsin, jonka jälkeen ne lähetetään Pirtin kehräämöön, joka valmistaa meille erilaisia lankoja eri käyttötarkoituksiin.

Takaisin etusivulle 

Vuonue | Piia Aaltonen | Korvenalantie 236-1, 21540 Preitilä
info@vuonue.fi | p. 041 548 7474

Y-tunnus 2543612-6

  • Venue ja Viipsinpuu Facebookissa