Verkkokaupasta löydät eri paksuisia ja värisiä lankojamme.

 

Manta ja Tilta-kerät ovat täyttä villaa, nimensä ne ovat saaneet emolampailtamme.

 

Unelma karitsanvillainen hahtuvalanka on myös täyttä villaa. Kaikki lankamme ovat pehmeitä, mutta Unelmaan on valikoitu erikseen pehmeimmät karitsanvillat, joten lanka on ihanteellista pipoissa ja huiveissa kutiamattomuutensa vuoksi. 

 

Villasukkalangat Pentti ja Wilhelmi on nimetty pässiemme mukaan.

Nämä palkitut, muovittomat villasukkalangat ovat uusin innovaatiomme:

langasta 70-75% on suomalaista, omalta pieneltä tilaltamme tulevaa tai muilta lähilampoloilta ostettua pääosin suomenlampaan villaa.

Vahvikkeena langassamme on 25-30% tenceliä, jotta se kestää paremmin myös sukissa.

 

Tencel on puukuitu, luonnonmateriaali, jota saadaan eukalyptuspuun selluloosasta. Tuotantoa on FSC*-sertifioitua, mikä takaa sen, että tuotantoon liittyvä metsäteollisuus on vastuullista.(*Forest Stewardship Council) Valmistusprosessi on ympäristöystävällinen, sillä kuidun valmistuksessa käytetyt kemikaalit voidaan käyttää aina uudelleen. Eukalyptus kasvaa nopeasti ja sitä voidaan viljellä ruoantuotantoon kelpaamattomilla alueilla. Jatkossa tutkimme myös suomalaisten puukuitujen käytön mahdollisuutta, mutta vielä sitä ei ole saatavissa riittävän suuressa mittakaavassa.

 

Villa ja tencel sopivat täydellisesti yhteen, sillä niillä molemmilla on samoja positiivisia ominaisuuksia. Ne hengittävät, siirtävät kosteutta pois iholta ja imevät sitä itseensä samalla luovuttaen lämpöä. Tencel tekee langasta silkkisemmän tuntuista, mutta käytössä villa hieman pörröttyy kuitenkaan nyppyyntymättä. Molemmat materiaalit ovat luonnostaan antibakteerisia, ekologisia ja täysin biohajoavia.

 

Kestävyytensä vuoksi nimesimme Pentin ja Wilhelmin villasukkalangaksi, mutta ominaisuuksiensa puolesta se toimii loistavasti kaikissa neuleissa!

 

Ostamme laadukasta villaa myös muilta lähiseudun lampureilta. Tarkoituksena on saada suomalainen villa paremmin käyttöön ja sille kuuluvaan arvoonsa. Kehräys tapahtuu Pirtin kehräämössä Mikkelissä. Kaikki langat ovat pehmoisia ja pesty hellävaroin, joten ne sisältävät luonnollista lanoliinia.

 

Vuonue | Piia Aaltonen | Korvenalantie 236-1, 21540 Preitilä
info@vuonue.fi | p. 041 548 7474

Y-tunnus 2543612-6

  • Venue ja Viipsinpuu Facebookissa