Täysvillaiset langat

100% kotimaiset villalangat

Vuonueen valikoimista löydät suomalaiset villalangat, joiden villa tulee pääosin suomenlampaista ja kainuunharmaista. Näiden rotujen villa on kaikkein pehmeintä ja mukavan tuntuista. Kaikissa langoissa on jäljellä hieman lanoliinia, joka saa langat tuntumaan vieläkin pehmeämmiltä, eivätkä ne kuivata käsiä neuloessa. 

Karitsanvillaa saadaan lampaan ensimmäisestä kerinnästä ja se on kaikkein pehmeintä. Karitsat kasvavat nopeasti ja puolen vuoden iässä ne ovat jo lähes täysikasvuisia, jolloin niiden on viimeistään mukava päästä villoistaan eroon ensimmäisen kerran. Karitsanvillat valikoidaan Unelma hahtuvalankoihin, jotka sopivat myös monille, joita villa muuten saattaa kutittaa.

Tilta ja Manta ovat perinteisiä karstalankoja. Nimensä ne ovat saaneet Vuonueen omilta uuhilta eli emolampailta, vaikka villaa niihin tuleekin monilta eri lammastiloilta. Molemmat langat ovat 3-säikeisiä ja sopivat villapaitoihin, lapasiin, shaalien kudontaan yms. Tilta on ollut erityisen suosittu tikkurineuleissa (eli luotolainen, luotolaisneule...) ja Manta islantilaisneuleissa. 

Unelma hahtuvalanka on kaikkein paksuin ja sopii mainiosti muhkeisiin asusteisiin ja paksuihin, ulkona käytettäviin villapaitoihin. Unelmassa on jäljellä paljon lanoliinia, joten se hylkii vettä ja ulkona käytettäessä vesi helmeilee sen pinnalta pois.

  • Näkymä