Huopakengät

Huopakengät naisille ja miehille

Vuonueen huopakengät valmistetaan kotimaisesta villasta Suomessa. Kengät sopivat sekä miehille että naisille ja kokoja löytyy välillä 35-46.

Huopakengissä on pitävät, luonnonkumista valmistetut pohjat. Korkean laadun varmistamiseksi pohjat on ommeltu kiinni huopaan ja reuna ulottuu huovan päälle suojaten maasta tulevalta kosteudelta. Kengät sopivat hyvin sisäkengiksi sekä myös ulkona tallusteluun kuivemmilla keleillä. 

Väreinä löytyy kanerva, okra ja vaaleanharmaa. Kengät ovat reilua kokoa. Kuvista saat esille kokotaulukon, jonka avulla ja mittaamalla jalan pituuden voit valita oikean kokoisen kengän. Sovittaessa kenkä ei saa olla tiukka, sillä se ei käytössä venahda vaan muotoutuu jalan mukaiseksi. Jos kuitenkin tilaat vahingossa väärän koon, vaihtaminen onnistuu. Kenkien sovittaminen onnistuu myös kaupassamme.

Kenkien suunnittelu ja villat tulevat Vuonueelta, valmistuksen hoitaa miltei sadan vuoden kokemuksen omaava Lahtisen Huopatehdas Jämsässä. Aito suomalainen villa on ekologinen, lämmin ja hengittävä materiaali, joka sopii jokaiseen vuodenaikaan.

Huopakenkien hoito-ohjeet

Huopikkaat ovat helppohoitoiset. Pintaa voi puhdistaa kuivana harjaamalla tai kevyesti imuroimalla. 

Läpimäräksi kastamista ei suositella, ettei kenkä menetä muotoaan. Kostuneen kengän voi täyttää vaikka paperilla ja kuivattaa matalassa lämmössä (max.40°C).

Pidempään säilytettäessä kannattaa valita huoneenlämpöinen tai viileämpi paikka, jonne villan tuholaiset eivät pääse.

  • Näkymä