OHJE : Muurahaisenpolku kämmekkäät Wilhelmi - langasta
OHJE : Muurahaisenpolku kämmekkäät Wilhelmi - langasta

OHJE : Muurahaisenpolku kämmekkäät Wilhelmi - langasta

0,00 €

Voit lukea ohjeen täältä tai tilata sen lankatilauksen yhteydessä ilmaiseksi paperisena!

Saatavuus 27 kpl

Koko ohjeen kaavioineen saat esiin Liitteet- kohdasta.

LANKA: Vuonue Wilhelmi -villasukkalanka, hiekka n.30 g 

SUKKAPUIKOT: 2,5 mm 

TIHEYS: 26 s ja 40 krs = 10 x 10 cm Luo 52 s = 13 s /puikko

Varren voit tehdä haluamallasi resorilla ja pituuden oman mieltymyksesi mukaan. Mallin varsi on tehty 1o, 1n kiertäen, 20 krs = 5cm, jonka jälkeen työ on käännetty nurin puolin. Myös pitsineuleen nurjat silmukat on neulottu kiertäen nurin. Tämä "ranneystävällinen" nurja on kireämpi kuin perinteisellä tavalla neulottu nurja, jolla mallin toki voi toteuttaa aivan yhtä hyvin.

Pitsineule muodostuu tutulla ja helpolla muurahaisenpolku -kuviolla, jota neulotaan molemman käden kämmekkäissä 2. ja 3. puikolla. Aloita näillä puikoilla kaavion mukainen kuvio heti resorin jälkeen ja jatka sitä loppuresoriin asti. 1. ja 4. puikolla neulotaan sileää oikeaa loppuresoriin asti. Neulo näillä puikoilla 3 krs ennen peukalokiilan lisäyksiä.

Vasemman käden kämmekäs: Aloita peukalokiilan lisäykset resorin jälkeen 4. krs:lla lisäämällä 1. puikon 8. silmukan molemmin puolin 1 s. Nyt 1. puikolla on 15 s. Sen jälkeen neulo kaksi kerrosta ilman lisäyksiä. Toista kiilan lisäyksiä joka 3. krs vielä 6 kertaa. Lisäykset tehdään siten, että kiilan eli lisäysten välillä oleva silmukkaluku lisääntyy aina kahdella silmukalla. Kun kiilassa on 15 s (eli 1. puikolla on 27 s), neulo vielä 2 krs ja 3. krs:lla poimi kiilan 15 s apulangalle odottamaan. Luo sen jälkeen poimittujen silmukoiden tilalle 1 s, jolloin 1. puikolla on jälleen 13 s.

Oikean käden kämmekäs: Peukalokiila samoin kun vasemmassa, mutta nyt lisäykset alkavat 4. puikon 6. silmukan molemmin puolin. Peukalon jälkeen jatka 13 tai 15 krs (tai haluamasi pituus). Aloita reunaresori kaikilla neljällä puikolla 1o, 1n kiertäen 4 krs. 5. krs:lla päätä silmukat. Huomaa, ettet päätä liian kireästi tai löyhästi, joten kannattaa sovittaa ennen kaikkien silmukoiden päättämistä. Poimi peukalon silmukat apulangalta 3 puikolle ja poimi viimeiselle puikolle 3 s peukaloaukon reunasta, jolloin peukalossa on 18 s. Neulo sileää oikeaa noin 5 krs ja sen jälkeen resori samoin kuin kämmenosassa.

Vinkki: jätä peukalon aloituksessa lankaan pitkä häntä, jolloin voit päättelyvaiheessa viimeistellä peukalon tyven siistiksi.

Paino:
20 g