OHJE : Helpot kämmekkäät Pentti - langasta
OHJE : Helpot kämmekkäät Pentti - langasta

OHJE : Helpot kämmekkäät Pentti - langasta

0,00 €

Voit lukea ohjeen täältä tai tilata sen lankatilauksen yhteydessä ilmaiseksi paperisena!

Saatavuus 1 kpl

Puikot 3,5 mm

Langan menekki noin 30 g riippuen varren pituudesta ja käsialasta

Luo 40 s – 10 s/puikko

Kämmekkäiden varren voit tehdä haluamallasi resorilla ja pituuden oman mieltymyksesi mukaan. Mallissa on tehty kahden silmukan valepalmikkoa neljä kuviokertaa = 16 krs eli noin 5 cm pitkä resori. Valepalmikon kuviokerta = 1.-3. krs: 2 o 2 n , 4. krs : nosta 1. silmukka neulomatta (kuin neuloisit o), 1 o, nosta neulomatta jäänyt silmukka vasemmalle puikolle neulotun edestä ja samalla ’vapauta’ oikein neulottu s ja siirrä se työn takana takaisin oikealle puikolle, 1 o, 2 n. (Halutessasi voit käyttää apupuikkoa, jolle nostetaan neulomatta jäänyt silmukka,1o ja sen jälkeen apupuikolla oleva silmukka o, 2 n.)

Varren resorin jälkeen kolme kerrosta sileää oikeaa.

Oikean käden kämmekäs: Aloita resorin jälkeen 4.krs:lla peukalokiila, jolloin lisää 1. puikon 3. silmukan molemmin puolin 1 s (nosta lanka ed. kerroksen silmukoiden välistä ja neulo kiertäen oikein). Toista kiilan lisäyksiä joka 3.krs vielä 5 kertaa. Kiilan eli lisäysten välissä oleva silmukkamäärä lisääntyy aina kahdella silmukalla. Kun kiilassa on 13 s (eli 1. puikolla on 22 s), neulo vielä 2 krs sileää ja sen jälkeen 3 krs:lla poimi kiilan 13 s apulangalle odottamaan. Luo poimittujen silmukoiden tilalle 1 s, jolloin kaikilla puikoilla on jälleen 10 s.

Vasemman käden peukalokiila tehdään samoin , mutta sen lisäykset alkavat 4. puikon 8. silmukan (eli 3. viimeisen s) molemmin puolin. 

Jatka sileää oikeaa 11 krs (tai haluamasi pituus). Sen jälkeen reunaresori 1 o kiertäen 1 n kiertäen 3 krs, joista viimeinen on päättelykrs. Huomaa ettet, päättele liian kireästi tai liian löyhästi, jotta kämmekkään reunasta tulee sopivan kokoinen. 

Peukaloa varten poimi apulangalta silmukat ja lisäksi vielä 3 s peukaloaukon kulmista ja keskeltä. Neulo sileää oikeaa 6 krs ja sen jälkeen reunaresori samoin kuin kämmenosassa. Vinkki: Jätä peukaloa aloittaessasi lankaan pitempi häntä, jolla voit päättelyn yhteydessä viimeistellä peukalon tyven.

Lopuksi kostuta kevyesti suihkuttamalla ja laita froteepyyhkeen väliin yön yli.