Neuleen harjaaminen pörröiseksi

Pehmeän pörröisen lopputuloksen neuleeseen saa käyttämällä silkkimohairia, mutta se onnistuu myös täyttä kotimaista villaa oleviin neuleisiin harjaamalla. Käsitellä voi sekä pienempiä asusteita että paitoja. 

Valmis neule viimeistellään muotoonsa ensin meidän aiemmin julkaistun Neuleen viimeistely - ohjeen mukaan. Vuonueen lanoliinia sisältävä villanpesuaine tekee neuleesta mukavan pehmeän.

Pörröttäminen soveltuu Vuonueen täysvillaisille karsta- ja hahtuvalangoille. Harja kannattaa valita langan ja halutun lopputuloksen mukaan. Hahtuvalangalle sopii pehmeämpi harja kuin karstalangalle. 

Kuvan Elsa karstalangasta neulottu Poutapilvi paita on harjattu karkeahkolla vaateharjalla. Pehmeää juuriharjaa, Tangle Teezeriä tai kynsiharjaa voi myös käyttää.

Harjaamista kannattaa testata ensin paikkaan, josta se ei näy ja aloittaa varovasti. Harjan tulee olla niin pehmeä, että repimisen ja raastamisen tunnetta ei tule ja neule vahingoitu tai venahda. Kun harjaaminen alkaa sujua, voi siirtyä näkyviin osiin.

Alustan on hyvä olla kova. Lyhyet liikkeet, joilla nostat harjaa ylöspäin, saa kuidut nousemaan ylöspäin. Lopputuloksena on ihanan pehmeä ja pörröinen neule, jota voit huoltaa jatkossakin harjaamalla ja poistamalla mahdollisesti tulevia nyppyjä.